skip to Main Content
GRATIS VERZENDING VANAF €30

Wat is de invloed van voldoende slaap op je huid?

wat-doet-voldoende-slaap-met-je-huid-salon-heike-hoorn

Als het om een goede en verzorgde huid gaat, staat een goede nachtrust hoog op het lijstje. Het woord schoonheidsslaapje komt dan ook wel ergens vandaan. Belangrijk is dus ook om in elk geval voldoende slaap te krijgen: 7 tot 9 uur per nacht. Wat precies de invloed van voldoende slaap op je huis is lees je in dit blog.

5 redenen waarom voldoende slaap goed is voor je huid:

  1. Je huid neemt beter verzorgingsproducten op

Tijdens je slaap focust de huid zich op het repareren van cellen. Dit proces vindt juist in de nacht plaats, want overdag heeft de huid last van zonlicht en schadelijke stoffen. De bloedtoevoer is op dat moment ook veel consequenter en je huid profiteert dan optimaal van de herstellende stoffen die verzorgingsproducten bevatten. Je huid verliest in de nacht ook veel vocht dus is het belangrijk om overdag genoeg water te drinken en een nachtcrème te gebruiken die goed hydrateert.

 

  1. Je huid krijgt een boost

Als je moe bent verandert je gezichtsuitdrukking lichtelijk maar geleidelijk mee. We fronsen meer met onze wenkbrauwen en de mondhoeken gaan gauw wat naar beneden hangen. Rode, opgezwollen ogen, donkere kringen, ingezakte oogleden en een bleke huid zijn allemaal signalen dat je oververmoeid bent. Daarom is een van de oplossingen SLAAP!

 

  1. Voldoende slaap voorkomt rimpels

De huid maakt in de nacht nieuw collageen aan. Collageen is een stof die een rol speelt bij de stevigheid en flexibiliteit van bindweefsel in je huid. Meer collageen betekent dus minder rimpels. Bij slecht 5 uur slaap kunnen er twee keer zo veel fijne lijntjes ontstaan dan bij 7 uur slaap. Ook verliest de huis vocht in de nacht, dus worden de fijne lijntjes nog extra zichtbaarder.

 

  1. Slaap zorgt voor minder trek 

Mensen die slecht slapen, hebben meer behoefte aan eten. Het slaapgebrek ontregelt de afscheiding van het hormoon cortisol dat de eetlust regelt. Als dit verstoord raakt, kun je trek houden ook als je genoeg hebt gegeten. Daarbij zullen koolhydraten moeilijker verteren, waardoor er suikers in het bloed achter blijven. Dit zorgt ervoor dat er meer lichaamsvet wordt opgeslagen. Met meer slaap zou je dus kunnen afslanken. Als je voldoende nachtrust krijgt, wordt je eetlust ook weer normaal.

 

  1. Gezonder haar door meer slaap

Een extra voordeel van voldoende slaap is dat je haar er gezonder en voller van wordt. Haaruitval, gebroken en kapot haar en zelfs verminderde haargroei worden allemaal beïnvloed door slaaptekort. De haarfollikels worden gevoed met vitamines, voedingsstoffen en mineralen uit het bloed. Omdat de bloedtoevoer afneemt als we te weinig slaap krijgen, wordt het haar ook slechter gevoed.

 

Wat een voordelen hebben die voldoende schoonheidsslaapjes… Welke tips neem jij mee als je naar bed gaat vanavond? Good Night!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top